İngiltere'de etkili olan iki fırtına hava, kara, deniz ve demir yolu ulaşımında aksamalara yol açtı
İngiltere'de etkili olan Austen fırtınasının ardından ülkeyi bu kez Boelo fırtınası vurdu. Özellikle İskoçya, Kuzey İrlanda ve İngiltere'nin kuzey kesimlerinde etkili olan şiddetli rüzgarlar, ulaşımı aksatırken on binlerce haneyi elektriksiz bıraktı.
İngiltere Meteoroloji Kurumu (Met Office), İskoçya'nın Argyll ve Bute bölgesinde rüzgâr hızının saatte 135 kilometreye ulaştığını açıkladı.
Yetkililer, şiddetli rüzgârın savurduğu cisimler ve kıyılara vuran dev dalgalar nedeniyle can kaybı riski bulunduğunu belirterek halka mümkün olduğunca evlerinde kalmaları çağrısı yaptı.
Fırtına nedeniyle İskoçya ve İngiltere'nin kuzeyinde turuncu alarm verilirken uyarının pazar gecesine kadar geçerli olacağı bildirildi.
Bölgede sel uyarıları da yapılırken havalimanları, feribot seferleri, demir yolları ve kara yolu ulaşımında aksamalar meydana geldi.
Şiddetli hava koşulları nedeniyle yaklaşık 82 bin hanede elektrik kesintisi yaşandı.
İngiltere'den doğuya doğru ilerleyen fırtına, Avrupa'nın diğer ülkelerinde de ulaşımı olumsuz etkiledi.
Hollanda'daki Amsterdam Schiphol Havalimanı, kuvvetli rüzgâr nedeniyle uçuşlarda iptaller ve gecikmeler yaşanabileceği konusunda yolcuları uyardı.
Danimarka, Norveç ve İsveç'in bazı bölgelerinde de şiddetli rüzgâr ve yağış beklendiği bildirildi.
Danimarka'da Büyük Belt Köprüsü'nden bazı römorkların geçişine izin verilmedi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Bekayi, İran'ın müzakere masasını hiçbir zaman terk etmediğini, sorunun ABD'nin tek taraflı taleplerinde ısrar etmesi olduğunu belirtti.
Çin'in Tibet Özerk Bölgesi'nde 5,7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.
Venezuelalı muhalefet lideri María Corina Machado, 10 ayı aşkın süredir devam eden sürgünün ardından ülkesine döndü. Machado'nun dönüşü, ABD'nin eski Devlet Başkanı Nicolás Maduro'nun ABD tarafından kaçırılmasının ardından yürütülen siyasi geçiş sürecinin dışında kaldığı bir dönemde gerçekleşti.